Als je van de Kemmelberg, via de Monteberg het Walhalla van de folk 'Dranouter' binnenschuift, glijd je vanzelf Den Ekster (een oude gerestaureerde boerderij) in, en het is nog maar zeer de vraag wanneer je er weer buiten wil. Enfin voor wie hier binnentreedt ... de risico's zijn voor eigen rekening...
Of je laat je vangen aan de warme sfeer en de gezellige rust van aangename folk-, wereld-, jazz-, blues-, country-, bluegrass-, kortom rootsmuziek en soms ook van een vleugje rock, pop, reggae of zelfs klassiek, ofwel laat je je bedwelmen door de menukaart met vlezige hoogstandjes, vegetarische lekkernijen en zoete achterafjes waar streekprodukten steevast mee aan tafel zitten: De dikke Côte à l'os en de Lasagne Verde met lamsgehakt, spinazie en shiitake springen er misschien wel bovenuit maar wie een of andere suggestie achter de kiezen heeft, ervaart pas echt hoe simpel genieten hand in hand gaat met gastvrij entertainen. Elk seizoen worden die suggesties ook aangepast.

Je kan ook blijven hangen aan het interieur, en het schitterende panorama. Vanop het terras blik je terug op die prachtige wandeling die je steeds opnieuw met jezelf confronteerde en met de zekerheid dat het paradijs hooguit nog een kwestie van 'willen' is.

Dirk dacht ooit dat het wel niet zo'n vaart zou lopen, maar na 30 jaar in Den Ekster
(sinds 17 maart 1989!!!) blijkt het virus tegen elke vaccinatie bestand. Al wie iets of wat betekent als het om blues, jazz, folk of ballads en soms ook rock gaat, ging hier ooit wel eens voor de leeuwen . En de lijst wordt nog steeds aangevuld. U kan ons volgen via onze facebookpagina en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten.

Waar spreken we af in 't weekend ?

Den Ekster

 

Reservaties enkel per telefoon 057/44.68.52
Des réservations uniquement par téléphone ++32 57 44 68 52